Over onze coaches

Ons ensemble wordt regelmatig gecoacht door professionele musici. Zij werken steeds intensief met een specifieke stem- of instrumentengroep.

Graag stellen we onze vaste coaches aan u voor…

Lucia Swarts

Studeerde cello aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze is sinds 1983 eerste celliste in het Barokorkest van de Nederlandse Bachvereniging. Lucia is zowel hoofdvakdocente moderne cello als barokcello aan het Koninklijk Conservatorium. Ook geeft ze masterclasses in binnen- en buitenland, waaronder bij het jaarlijkse oude-muziekfestival in Daroca (Spanje). Bij Bach Ensemble Amsterdam coacht ze de basso-continuogroep.

Peter Frankenberg

Studeerde muziekwetenschap in Utrecht en barokhobo aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Gedurende zijn hele studieperiode hield hij zich voornamelijk met Bachs muziek bezig. Peter speelde bij diverse beroemde barokensembles als de Nederlandse Bachvereniging, het Freiburger Barock Orchester en Anima Eterna. Hij werkt met veel plezier als docent en wordt regelmatig gevraagd bij diverse cursussen oude muziek in binnen- en buitenland. Bij Bach Ensemble Amsterdam coacht hij de houtblazers.

Elsbeth Gerritsen

Studeerde muziekwetenschap in Utrecht en zang aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze is een veelzijdig mezzosopraan met ervaring als soliste op het operatoneel, met gerenommeerde ensembles als Asko|Schönberg, en met oratoriumrepertoire. Ze heeft een grote passie voor barokmuziek in het algemeen, en voor de muziek van Bach in het bijzonder. Elsbeth was ruim 10 jaar lang ripieno zanger bij de Nederlandse Bachvereniging; sinds 2017 is zij vast lid van het Nederlands Kamerkoor. Bij Bach Ensemble Amsterdam coacht zij de alten.