0U0A0631_1Bach Ensemble Amsterdam, opgericht in oktober 2012, staat onder leiding van Paulien Kostense (orkest) en Michiel Meijer (koor). Zij zijn beiden als professionele musici werkzaam in het Oude Muziek-circuit en zeer bevlogen in het werken met amateurmusici. Na een intensieve samenwerking van de oprichters bij diverse professionele ensembles ontstond het idee om in beider woonplaats Amsterdam, een eigen ensemble te beginnen dat zich ten doel stelt de barokmuziek op authentieke wijze uit te voeren. Op dit moment speelt het ensemble reeds deels op oude instrumenten en hanteren alle strijkers barokstokken en darmen e/a-snaren, zodat Bach zo historisch getrouw mogelijk tot klinken kan worden gebracht. Door strenge selectie is een ensemble van hoog niveau samengesteld, dat zich voornamelijk toelegt op composities van Johann Sebastian Bach. Op projectbasis wordt kort en intensief toegewerkt naar uitvoeringen in cantatediensten en concerten.

wm-bachensemble_sept2015_door_MartienVersteegh-75BEA treedt gemiddeld zes keer per jaar op in een aantal vaste kerken in Amsterdam en omstreken. Het ensemble verleende in zijn jonge bestaan al medewerking aan Open Monumentendag in de Oude Kerk en was te gast bij Opium op Radio 4.

Om ook in de toekomst interessant repertoire te kunnen blijven uitvoeren, zoekt Bach Ensemble Amsterdam financiële ondersteuning. Bij een bedrag van €50,- of meer ontvangt u als BEA-vriend(in) een vrijkaartje voor een van onze concerten.

VRIEND WORDEN? Drink een drankje mee na afloop van een concert of cantatedienst en spreek ons aan. U kunt zich ook eenvoudig aanmelden via deze website, daarop vindt u ook alle informatie over aanstaande projecten alsmede diverse geluidsfragmenten.