Michiel Meijer

bas & vocal coach

"Er werd altijd muziek gemaakt thuis. Ik ging hobo spelen, en kwam later tijdens mijn studie Muziekwetenschap in aanraking met een docent die ons zeer gemêleerde gezelschap eerstejaars studenten gezamenlijk Palestrina liet zingen, in de Janskerk in Utrecht. Vanaf dat moment wist ik dat voor mij zingen de ultieme vorm van musiceren is. Een geschoolde stem had ik natuurlijk nog niet. Maar ik wist wel waar ik die live kon horen: in de serie Barok&Klassiek in concertzaal Vredenburg. Cantates van Bach door de Nederlandse Bachvereniging, de Hohe Messe met het Orkest van de Achttiende Eeuw. 'Wat een droombaan hebben die mensen!' dacht ik. Via de zangopleiding aan het Conservatorium van Amsterdam is het uiteindelijk ook mijn werk geworden. Daar prijs ik mij nog elke dag gelukkig mee. BEA is voor mij… de ontbrekende, en onmisbare schakel tussen het optreden als solist, als koorzanger en als zangdocent. Bij Bach Ensemble Amsterdam kan ik al mijn opgedane kennis doorgeven aan getalenteerde en gemotiveerde zangers."

CV in ’t kort:

  • Michiel treedt regelmatig solistisch op met tientallen ensembles, dirigenten en orkesten
  • Als freelancer is Michiel verbonden aan het Amsterdam Baroque Choir van Ton Koopman, de Nederlandse Bachvereniging en het Nederlands Kamerkoor
  • Michiel maakte diverse cd-opnames, met onder andere composities van Herman Hollanders met het Brabants Muzyk Collegie (Etcetera), cantates van Buxtehude met Collegium Ad Mosam (Solal) en cd’s met De Nederlandse Bachvereniging (Channel Classics). Zijn recentste opname is de Brockes Passion van Händel met het Apollo Ensemble (voor concertzender Brava, ook verkrijgbaar op dvd).