De artistieke leiding van Bach Ensemble Amsterdam is in handen van Paulien Kostense en Michiel Meijer.

Paulien Kostense – Dirigent

Paulien Kostense studeerde moderne viool aan het conservatorium in Groningen. Na een aantal jaren gewerkt te hebben in het Noord Nederlands Orkest specialiseerde zich vervolgens bij Sigiswald Kuyken in Den Haag tot barokviolist. Zij is in die hoedanigheid aan verschillende internationale barokorkesten verbonden en werkt in Nederland sinds 1983 bij de Nederlandse Bachvereniging. Zij was daar jarenlang aanvoerder tweede violen en concertmeester van het tweede orkest bij de Mattheus Passie. Aan veel grote festivals van Europa en talloze CD-opnames heeft ze haar medewerking verleend. Na een opleiding (koor) directie is Paulien sinds 1994 dirigent van Diletto Musicale, koor en orkest van het Centrum voor Oude Muziek & Dans van Carolien Eijkelboom. Vele ten onrechte onbekende werken krijgen daar nieuw leven ingeblazen. Daarnaast was ze jarenlang als dirigent verbonden aan de Asser Bach Cantategroep.

Michiel Meijer – Vocal Coach

Afkomstig uit een muzikale familie begon de bas Michiel Meijer zijn opleiding op twaalfjarige leeftijd met hobolessen bij Henk Knöps. Na zijn middelbare school studeerde hij Muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht en aansluitend Solozang aan het Conservatorium van Amsterdam bij Charles van Tassel. Inmiddels heeft hij als solist een breed repertoire ontwikkeld, waaronder oratoria, liederen en ensemblemuziek, van vroeg-renaissance tot hedendaagse composities. De laatste jaren heeft hij zich voornamelijk gewijd aan muziek uit de zeventiende en achttiende eeuw, en heeft hij een reputatie opgebouwd als specialist in barokcantates en –oratoria. Als solist werkte hij met dirigenten als Jos van Veldhoven en Ton Koopman.
Michiel Meijer maakte diverse cd-opnames van zowel oude alsook hedendaagse muziek.
Als freelancer is hij  verbonden aan het Amsterdam Baroque Choir en het Nederlands Kamerkoor. Hij volgde masterclasses bij oa. Charlotte Margiono, Geert Smits en Kurt Equiluz.
Naast zijn werkzaamheden als uitvoerend kunstenaar, neemt het coachen van kleinere groepen zangers of hele koren een steeds belangrijker plaats in. Hij is, samen met violiste Paulien Kostense, oprichter van het Bach Ensemble Amsterdam.